A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Mléčná polévka

Mléčná polévka

Rychlá a snadná polévka, která se v Bretani vařila prokazatelně již kolem poloviny 19. století. Recept pochází z kraje Betton (Horní Bretaň). Byť nevypadá příliš vábně, a ani po přečtení recepisu si asi mnoho fanoušků nezíská, dokáže řádně překvapit!

K přípravě stačí:

– 3 velké cibule,
– pořádný kus másla,
– 1,5 l mléka
– a plátky starého (suchého) chleba.

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme ji na másle ve velkém hrnci.
Když má cibule zlatavou barvu, osolíme, opepříme a zalijeme mlékem.
Za ostrého dozoru vaříme na mírném ohni asi dvacet minut.
Vařící polévku nalijeme na plátky chleba.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.